Ha azt szeretnénk, hogy bőrünk egészséges és fiatalos maradjon, akkor nem elég, hogy naponta fogyasztunk friss gyümölcsöket és zöldségeket, hanem rengeteg antioxidánst is kell biztosítani a szervezetünk számára. Van egy olyan gyümölcs, ami nagymértékben javítja a bőr rugalmasságát, simaságát, hatékonyan kezeli a leégés, a bizonyos bőrbetegségeket és csökkenti a ráncokat. Ez a gyümölcs pedig nem más, mint a gránátalma.
Antioxidánsok
A gránátalma gazdag antocianinokban és hidrolizálható tanninokban. Ezek a vegyületek erős gyulladáscsökkentő és antioxidáns tulajdonságokkal bírnak. Az antioxidánsok a természetben előforduló anyagok, amik védik a szervezetet a szabad gyökök káros hatásaitól. A szabad gyökök olyan reaktív molekulák, amik megzavarják a normális cellurális funkciókat és negatív hatással vannak az egészségre.
Bőrrák
Az UVB sugárzásról tudjuk, hogy nagyon sok káros hatása van, így nemcsak a bőr öregedését fokozza, hanem rákos megbetegedéshez is vezethet. A természetes antioxidánsok azonban védelmet nyújtanak a nap káros sugarai ellen. A gránátalmával tehát megelőzhető a bőrrák is.
Gyulladáscsökkentő
A gránátalma hatóanyagai képesek a gyulladásokat is csökkenteni. A gránátalma leve gátolja a humán hízósejtek gyulladásos aktivitását. A pikkelysömört, a reaceát és a pattanásokat is kezelhetjük a lével. Már napi 2,5 dl gránátalma lével meg lehet előzni a bőrbetegségek kialakulását.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.