Amíg jellemzően egy késsel könnyedén fel lehet vágni a gránátalmát a hosszanti membránok mentén, úgy jellemzően igen nehéz dolgunk lehet, ha nincs a kezünk ügyében egy éles vágószerszám. Azonban fontos tudni, hogy a gránátalma megpucolását nemcsak késsel lehet elvégezni, hanem bármilyen éles szerszámmal, egy ollóval, körömreszelővel, illetve még akár a körmeinkkel is, ha elegendően hosszúak. Ilyen esetekben érdemes a gránátalmát tálba tenni, hogy kevésbé piszkítsuk be a környező területeket vagy ha tálunk nincs, akkor egy nagy papírzacskó vagy egy törölköző is megteszi. Az édes-savanykás és lédús magok kinyerése minden esetben megéri a fáradságot.
Első lépésként érdemes a gránátalma csumájánál egy kör alakú vágást ejteni a körmeinkkel vagy egy éles eszközzel. A felső rész lefejtése után próbáljuk a fehér részeit is eltávolítani úgy, hogy látható legyen, hogy a hosszanti membránok hol húzódnak meg.
Helyezzük a hüvelykujjunkat a gránátalma felvágott részének közepébe, majd a hosszanti membránok mentén elindulva vágjuk be a vastag, bőrszerű héjat is.
A vágások mentén szétfeszíthetővé válik a gránátalma.
Tippek
- Ha van lehetőségünk arra, hogy a gránátalmát egy nagy tál vízben bontsuk fel, akkor járunk legjobban, mert így a minimálisra csökkenthető az, hogy a gránátalma leve szanaszét fröcsögjön. A langyos víz segítségével a munkát sokkal kellemesebbé tehetjük, mint a hideg vízzel.
- Ha a ruhánk lesz gránátalma leves, akkor érdemes az anyagot tizenöt percen át egy evőkanálnyi szódabikarbónás vízben áztatni, hogy eltávolíthassuk a foltokat. A gránátalmával megéri foglalkozni, hiszen értékes élelmi rostokat, C-vitamint, K-vitamint és ásványi anyagokat, mint a kálium és a folsav, nyújtanak, valamint teli vannak egészséges antioxidánsokkal.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.