Hogyan fogyasszuk a gránátalmát?

gránát14.jpegRengeteg "őrült útmutató" található az interneten, hogy mi módon lehet elválasztani a gránátalma magokat a héjától és a fehér membrántól, de a legtöbb nem működik olyan nagy hatékonysággal. A gránátalmát azonban nagyon gyorsan meg fogjuk tudni pucolni, ha egyszer rájövünk a dolog nyitjára. Csak kövessük a következő lépéseket és így a gránátalmát akkor is el tudjuk majd fogyasztani, ha nincs időnk szöszmötölni vele.

Vágjuk be a gránátalma héját: elsőként érdemes a törések mentén öt-hat kevésbé mély, hosszanti vágást ejteni a gyümölcsön, majd a csumájánál levágni belőle egy nagyobb részt úgy, hogy felfedjük a magokat, de még ne vágjunk bele.

A hat vágásnak köszönhetően így már kisebb gerezdekre szét tudjuk feszíteni a gránátalmát a könnyebb kezelhetőség érdekében. Ezt a legjobb egy tiszta munkafelületen vagy egy tálban végezni, mert így a magok nem fognak szanaszét ugrálni.

Ezután le kell hámozni a külső héjat a gránátalmáról, majd a fehér membrán közül csak ki kell pöckölgetni az értékes magokat. Az érett gránátalma esetében a fehér héj eltávolítása is viszonylag könnyű. Így szinte néhány perc alatt kinyertük a gránátalmából az összes magot és még nem is lett minden tiszta piros lé.

Egy közepes méretű gránátalma körülbelül 1 csésze gránátalma magot tartalmaz. Ezt fel lehet használni a salátákba, italokat készíthetünk belőle vagy csak önmagában is fogyaszthatjuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://granat-alma.blog.hu/api/trackback/id/tr227737660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása