Gránátalmabor

Nézzünk szembe a tényekkel: a borfogyasztás évezredek óta az életünk fontos része. Ez egy olyan tevékenység, amely a történelem során is nagy hangsúlyt kapott. De mi teszi a borivást olyan nélkülözhetetlenné? A bor elsősorban örömet szerez annak az embernek, aki megissza. Illetve tagadhatatlan, hogy a bornak van egy veleszületett íze, amely képes az ember lelkét "nagy magasságokba" emelni. És manapság a bort nem pusztán szokásból fogyasztják, hanem azért is, mert a jelenkori kutatások felismerték, hogy a bor bizony komoly egészségügyi ellátásokra is alkalmas. A bor teli van antioxidánsokkal, amelyek segítenek leküzdeni a különböző betegségeket, illetve késleltetik az öregedés jeleinek előretörését is.

gránát20.jpg

A vörösbor és a gránátalma elég nagy figyelmet kapott az utóbbi időben, mivel a kutatások kimutatták, hogy mindkét anyag igen sok előnnyel bír az egészségre és a jólétre és mindkettő pozitív szerepet játszik a kiegyensúlyozott, tápláló étrendben. A túlzott alkoholfogyasztás  káros a szív- és érrendszerre. Ha gránátalmát vagy vörösbort szeretnénk kúraszerűen fogyasztani, akkor mindenképp érdemes egy orvossal konzultálni.

Tápanyag-sűrűség

Bár a vörösbornak igen sok egészségügyi előnye van, mégis azt mondhatjuk, hogy tápanyag-sűrűsége meglehetősen kicsi. Viszonylag kevés kalóriát tartalmaz, viszont kevés benne a vitamin és az ásványi anyag is, mivel ezeket csak nyomokban tartalmazza. A gránátalma azonban igen nagy koncentrációban tartalmaz C-vitamint, egy kisebb darab a napi bevitel felét biztosítja. A gránátalma ezenfelül B5-vitamint is tartalmaz, ami szükséges a hormonális szekrécióhoz. Ezenfelül nagy koncentrációban tartalmaz káliumot, ami egy olyan ásványi anyag, ami fontos az agyműködéshez.

Antioxidáns

Az antioxidánsok olyan anyagok, amik védik a sejteket az oxidatív stressz okozta károktól. Az oxidatív stressz kiváltói a szabad gyökök, amik a szennyező anyagokkal és az ultraibolya sugárzással kerülnek be a szervezetbe. A gránátalma és a vörösbor egyaránt gazdag antioxidánsokban, úgynevezett polifenolokban. A gránátalma leve 20 %-kal több antioxidánst tartalmaz, mint a vörösbor.

Manapság másfajta gyümölcsökből is előállítanak borokat, többek között például a gránátalmából is készülhet ilyen alkoholos ital.

A gránátalma bor segíthet csökkenteni a szívbetegségek, az infarktus és a stroke kockázatát is. Vannak bizonyítékok, melyek világosan kimutatták, hogy a gránátalmabor fogyasztása segít fenntartani a szív normális véráramlását. Mivel a gránátalma bor nagy koncentrációban tartalmaz antioxidánsokat, így az képes megakadályozni a rossz koleszterin kialakulását, illetve segíthet fenntartani az artériák egészségét is.

A gránátalma kiegészítők egyedi tulajdonságokkal is rendelkeznek. Nagy gonddal készítik el ezekhez a gránátalmákat, majd azokból kivonják a gyümölcs leghasznosabb elemeit. Ráadásul ezek a gránátalma kiegészítők teljesen vegetáriánusak és természetesek, így tényleg megéri fogyasztani őket, hiszen hatékonyak és biztonságosak.

Bár tudjuk, hogy a gránátalma gyümölcse számos egészségügyi ellátásra alkalmas, a kutatások igazolták, hogy a kiegészítők is hasonlóan hatékonyak. Hatékonyságukat csak úgy lehet maximalizálni, ha kombinálva szedjük őket, tehát a kiegészítőket és a gyümölcsöket együtt. Persze ennek ellenére is beletelhet néhány hétbe, mire a gránátalma jótékony hatásait érezhetjük, hiszen a szervezetnek át kell állnia.

A bejegyzés trackback címe:

https://granat-alma.blog.hu/api/trackback/id/tr8612384445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása