A helyes táplálkozás a terhesség alatt nagymértékben megnöveli annak az esélyét, hogy egészséges baba jöjjön a világra. Miközben számtalan készítmény van már a piacon, tudnunk kell, hogy egyik sem helyettesíti a gyümölcsben és zöldségben gazdag étrendet. A gránátalma lé egy jó adag vitamint biztosít a terhesség alatt is. Ez a vitaminban és antioxidánsban gazdag ital íze miatt is sok kismama számára vonzó lehet. Orvosunk segíthet eldönteni, hogy a gránátalma leve megfelelő választás lehet-e a terhesség alatt.
Gránátalma lé
A gránátalma levét biztonságos fogyasztani a terhesség alatt állítják a Maryland Egyetem Orvosi Központjának kutatói. Mint más gyümölcslevek esetében, a gránátalmában is igen sok a tápanyag, így meglehetősen hasznos a kismamák számára is. Azonban sok gránátalmalé nem tisztán tartalmazza ezt a tápanyagdús nedűt, sokat cukorral édesítenek. Ez azonban nem jó, így nagyon fontos, hogy 100%-os gránátalma levet válasszunk terhesség alatt is.
Vitaminok és ásványi anyagok
A gránátalma leve kiváló forrása számos vitaminnak és ásványi anyagnak, beleértve a káliumot, a K-vitamint és a folsavat. Egy csésze gránátalma lé 60 mcg folsavat tartalmaz, ami nagyon fontos vitamin terhesség alatt, mivel segítségével megelőzhetőek a fejlődési rendellenességek is.
Potenciális előnyök
Ha aggódik a lehetséges koraszüléstől, akkor a gránátalma levének fogyasztásával megakadályozható a koraszülés és a csecsemők agyi sérülései is.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.