A gránátalma egy olyan mediterrán gyümölcs, ami általában akkora, mint egy kisebb labda. A külső, bőrszerű héj apró magvakat rejt, amik kiváló forrása értékes antioxidánsoknak, így nem véletlen, hogy ma már számtalan formában megtaláljuk. A gránátalmát ősszel érdemes vásárolni frissen, mert ekkor érik. Szárítva kiváló asztaldísz lehet, mivel meglehetősen kellemes illatot áraszt magából.
A választás
- Hasonlítsuk össze a gránátalmák méretét egymással. A nagyobb gyümölcsök mindig zamatosabbak és szaftosabbak. A lehető legnagyobb gyümölcsöt érdemes megvásárolni.
- Emeljük meg a gránátalmát, hogy érezzük a súlyát. Minél nehezebb a gyümölcs, annál több benne a mag és a lé. Ha már a gránátalma megszáradt, akkor nagyon könnyű lesz.
- Tapogasd meg a gránátalma felületét. Bőrszerű textúrát kell érezned, ami nem túl száraz.
- Vizsgáljuk meg a színét is. A gránátalmának kívülről mélyvörösnek kell lennie. Amikor el kezd fakulni, akkor már nem olyan egészséges.
- Vizsgáljuk meg a gránátalma alakját is. Nem teljesen kerek, általában hatszög alakú formában van dolgunk. Ez a magot elválasztó membránok miatt van. Ennek ellenére fontos tudni, hogy ne válasszunk olyan gránátalmát, ahol a gyümölcs nagy területen lapos.
- Vizsgáljuk meg a gránátalma héját is. Győződjünk meg róla, hogy mentes a világosabb foltoktól. A bőrszerű héj nagyon vastag, hogy megvédje a magokat a károsodástól, tehát a külsőt károsodás éri, akkor a belső tartalom minősége is romolhat.
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.