Grenadine készítése otthon

grenadine_granatalma.jpgA gránátalma ízű szirup, a grenadine egy egyszerűen elkészíthető, savanykás sűrítmény, ami népszerű koktélalapanyagnak számít. A legjobb, ha otthon készítjük el, hiszen a kereskedelmi forgalomban kapható grandine-ok sok esetben egyáltalán nem is tartalmaznak gránátalmát. A grenadine azonban elengedhetetlen egy jól felszerelt bárban, mivel sok esetben van szükség rá az olyan népszerű italok és koktélok elkészítéséhez, mint a Tequila Sunrise vagy a Shirley Temple.

A házi grenadine-nak gazdag, természetes gránátalma íze van, azonban fontos tudni, hogy a tartósítószerek nélkül nem áll el olyan sokáig, mint a boltban vásárolt társa. Persze még így is eltarthatjuk három héten át, de érdemes elsőre nem túl nagy mennyiséget készíteni belőle, hogy ennyi idő alatt biztosan elfogyjon.

A grenadine-ban jól lehet kombinálni a gránátalma ízét a fekete ribizlijével is. Bár nehéz lhet manapság fekete ribizli italt találni, érdemes rá vadászni, hiszen a következőkben bemutatott receptben is ez szerepel. Döntsd el melyik ízt szeretnéd, hogy uralja a szirupod és ennek megfelelően használd e két gyümölcsöt.

ÖSSZETEVŐK

1 liter gránátalmalé 100%-os

2 csésze cukor

2 csepp narancsvirág víz

Prep idő: 30 perc

Teljes idő: 30 perc

Hozam: 1,5 csésze

ELKÉSZÍTÉS

  • Keverd össze a gránátalma levét a cukorral és kezdjük el forralni a keveréket egy serpenyőben.
  • Csökkentsük a hőt és tegyünk fedőt az edényünkre, így pároljuk a keveréket 10-15 percen át, időnként megkeverve.
  • Hagyjuk kihűlni a keveréket, majd öntsük azt egy szorosan záródó edénybe.
  • Adjunk hozzá egy-két csepp narancsvirág vizet (opcionális), majd zárjuk le az edényt és hagyjuk kihűlni a szirupot.

A bejegyzés trackback címe:

https://granat-alma.blog.hu/api/trackback/id/tr348085618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása