Gránátalma: szerencsét hozó alma

Bizony, a gránátalmát nyugodtan nevezhetjük a gyümölcsök királynőjének, hiszen számtalan előnyös tulajdonsággal bír. Ezt már igen korán felfedezték, ezért nem véletlen, hogy már az ősi időkben is szent gyümölcsként tekintettek rá. A gránátalma hazája Perzsia, ahol a gránátalma virágai és gyümölcsei mindig a gazdagság, a házastársi hűség és a termékenység jelképeként működtek.

A gránátalma latin nevének jelentése: szerencsét hozó alma. Ez sem véletlen, hiszen a gránátalma rengeteg pozitív egészségügyi előnnyel bír. Az ókori görögök az esküvőkön gránátalmát szórtak a menyasszony elé, miközben az az oltár felé sétált. Ezzel kívánták elősegíteni számára a gazdag gyermekáldást.

gránát25.jpeg

Sokan persze nem szeretik a gránátalmát, mivel igen sok magot tartalmaz. Azonban ennek ellenére érdemes még ma is rendszeresen fogyasztani, hiszen ha a babonáknak nem is lehet hinni, annak mindenképpen, hogy a gránátalma magok igen jó hatással vannak a testünkre. Ezekben például olyan zsírsavak vannak jelen, amelyek helyreállítják és fenntartják a hormonális egyensúlyt. A gránátalma fogyasztásával a nőknek sokkal könnyebb elviselniük a klimaxos időszakot: a gránátalma enyhíti a fejfájásukat, csökkenti az ingerlékenységüket, illetve a vérnyomást is szinten tartja.

Az orvosi vizsgálatok kimutatták, hogy a gránátalma még a torokfájást is képes enyhíteni. Éppen ezért ha ezt a problémát tapasztaljuk, akkor érdemes sokszor átöblíteni a torkunkat a gránátalma levével. Ezenfelül a gránátalma hatékony lázcsillapító, erősíti az idegrendszert és megszabadít a szorongásoktól is.

A bejegyzés trackback címe:

https://granat-alma.blog.hu/api/trackback/id/tr6912322693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása