Gránátalma hasznos tulajdonságait kiemelni sosem elég

A gránátalma tápanyagai

Egy kisebb méretű gránátalma meghámozása után körülbelül fél bögre maghoz juthatunk. Ekkora mennyiség csupán 72 kilokalóriát tartalmaz, ami nagyon kevés, ahhoz képest, hogy egy gránátalma elfogadható mértékben fedez egy tízórait, uzsonnát, vagy éppen egy kis napközbeni nassolást, ha nagyon megkívánnánk valami édeset. 3,5 gramm élelmi rost tartalma viszonylag magas. A hagyományos magyar konyhának és az átlagos magyar táplálkozási szokásoknak komoly gyenge pontja a rostfogyasztás. Érthetetlen, hogy miért alakult ez így, hiszen az éghajlatunk nem kényszerít arra, hogy folyton csak húson éljünk és rengeteg komoly bélrendszeri betegséget lehet megelőzni a bőséges rostbevitellel és a fogyás is elősegíthető ilyen módon. 11,9 gramm cukortartalma miatt az erre érzékenyeknek sem kell aggódniuk. Ez persze mind könnyen lebomló fruktóz.

gránát9.jpg

Vitaminokat és ásványi anyagokat számtalan féléből tartalmaz nagyobb mennyiségben, például K-vitamint, C-vitamint, folsavat, foszfort, B6-vitamint és foszfort.

A természetes afrodiziákum

Sok kultúrkörben a gránátalma a termékenység szimbóluma volt évszázadokon keresztül, amit a leginkább talán a héja alatt megbúvó számtalan maggal magyarázhattunk, míg ismertté nem vált, hogy ezt a növényt a termőterületén élő népek modern medicina előtti "viagraként" hasznosították. Kimutatható, hogy a gránátalma rendszeres fogyasztása jelentősen segíti a hormomális egyensúly kialakítását, így férfiaknál elősegíti a megfelelő tesztoszterontermelést, ami jó hatással van a férfi nem vágyakra és általános hangulatra. Emellett az egészséges vérnyomás beállítását is megkönnyítheti, ami gyakori probléma már a középkorúak közt is és sokak szexuális életét keseríti meg, mert erekciós problémákat, időnként teljes fallikus diszfunkciót okozhat. A mentális egyensúly kialakításában is támogatja a testünket az idegrendszer erősítésével, így minden lehetséges oldalról segíthet az egészséges nemzőképesség visszanyerésében és fenntartásában, akár idősebb korban is.

A bejegyzés trackback címe:

https://granat-alma.blog.hu/api/trackback/id/tr1213513971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása