Gránátalma a férfiasság csodaszere

A gránátalma amellett, hogy kiváló forrása a C-vitaminnak és a folsavnak, még igen hatékony antioxidánsként is működik, így nagyon sok betegséget meg lehet vele előzni és lehet vele kezelni. A kutatások azt mutatják, hogy a gránátalma levének rendszeres fogyasztása előnyös a férfiak egészségének megőrzése szempontjából is, mivel gyógyítja azokat a betegségeket is, amik kifejezetten őket érintik.

Csökkenti a prosztatarák kockázatát

A M. Young Hong által vezetett kutatócsoport megállapította, hogy a gránátalma képes megvédeni a férfiakat a prosztatarák kialakulásával szemben. Felfedezték, hogy a gránátalma részei apoptózist indukálnak vagyis a prosztatartákos sejteket képesek elpusztítani, ezenfelül megakadályozzák a rák terjedését. A gránátalma hatékony antioxidáns, különösen a punikalagin és punikalin vegyületei jelentenek védelmet a prosztatarákkal szemben.

granatalma-post-1.jpg

Növeli a sperma minőségét és motilitás

A gránátalma leve jótékony hatást gyakorol a sperma minőségére és motilitására, állítja a Clinical Nutrition egyik, 2008-as tanulmánya. A kutatásban négy csoportra bontották a résztvevőket, akik egyre több gránátalma kivonatot kaptak. A hét hetes vizsgálat végén a kutatók azt találták, hogy a gránátalma hatóanyagai fokozzák a sperma motilitását és növelik annak minőségét. A kutatás azt is kimutatta, hogy a gránátalma leve növeli az olyan antioxidánsok termelődését, mint a glutation és a kataláz, amik megóvják a spermát a károsodástól.

Javítja a merevedési zavarokat

Harin Padma Nathan és munkatársai a gránátalma hatását a merevedési zavarokra vizsgálták. Az eredmények meglehetősen pozitívak.

Mindannyian furcsálljuk, hogy a gránátalma természetes viagraként szolgál, de ez valóban így van. A gránátalma nagyon gazdag antioxidánsokban, ezek a vegyületek pedig megakadályozzák a prosztatarák kialakulását is többek között. A gránátalma leve segít megelőzni az érelmeszesedést, csökkentve az impotencia kockázatát is. A legutóbbi kutatási eredmények pedig bebizonyították, hogy a gránátalma természetes afrodiziákumként működik. Azoknál, akik rendszeresen fogyasztják ezt a gyümölcsöt, megnövekedett a nemi vágy és nőtt a teztoszteron szintje is.

A gránátalma egy olyan lédús gyümölcs, ami teli van rosttal és jól mutat a salátákban, gabonapelyheken, palacsintákban, joghurtokban, parfékban stb. Ráadásul érdemes is rendszeres fogyasztani belőle, hiszenahogyan M. Young Hong tanulmánya kimutatta a gránátalma véd a prosztatarákkal szemben. Felfedezték, hogy a gránátalma vegyületei előidézi az apoptózist, tehát a programozott sejthalált a prosztata rákos sejtekben, így megakadályozza a rák terjedését. A gránátalma hatékony antioxidáns, különösen punicalagin vegyületei miatt,  amely képes csökkenteni az impotencia kockázatát is.

Egy friss tanulmány szerint a gránátalma a merevedési zavarokat is képes kezelni. Több személyen nyolc héten át kísérleteztek és megállapították, hogy a gránátalma levétől a merevedési zavarokban javulás volt tapasztalható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://granat-alma.blog.hu/api/trackback/id/tr8413514097

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása